A Táborfalva KSE története

Táborfalván 1958-ban alakult meg a községi sportegyesület (akkor még sportkör). 1959. június 9-én ifj. Nagy János a Sportkör elnöke számolt be a VB ülésen: Kiderült, hogy csak a labdarúgó szakosztály működött. Sakk szakosztályt is szerveztek, de nem rendeztek versenyt, a röplabda szakosztály pedig nem volt életképes. Az egyesület silány felszereléssel rendelkezett, a sporttelep rosszul volt felszerelve, összeférhetetlenség volt a vezetőségi tagok között. Ezeken változtatni kellett.

1960. szeptember 2. Táborfalva - Kakucs mérkőzés előtt

Állnak: Kékesi Antal, id. Poczai Bálint, Turcsán József, Gyovai János, ?, Ujj József, ifj. Poczai Bálint, Móricz Béla, id. Turcsán János, Jung János, Nagy János, Nagy Jancsika

Guggolnak: Urbán László, Mankovics János, Szokolics ?, Kottmayer Sándor, Máté Öcsi, Gattyán Péter, Nagy József (kapus)

 

1961. július 25-én Poczai Bálint, a Sportkör új elnöke mutatta be a Községi Sport Kör (KSK) tevékenységét. A különböző sportágak közül labdarúgásban 40-45-en, tekében heten, sakkban hatan sportoltak, s működött a női röplabdacsapat is 7 fővel. 1963-ban komoly viták tárgya lett a sporttelep kialakításának helye, ugyanis egy részük a Móricz Zsigmond utcába szerette volna a pályát, másik része az Iskola utcába (ahol jelenleg is van). Végül a 60-as évek közepére eldőlt, az Iskola úton maradt a sporttelep, kerítést építettek, kimélyítették a tavat. Ekkor kezdődött a sportöltöző építése is. Az építés lassan haladt, nem volt meg mindenre a pénz. Végül a tanács 100 000 Ft-os támogatásával 1966-ban sikerült befejezni az építését, melyhez a tsz és a járási tanács is hozzájárult.  A labdarúgó szakosztály 1962-63-ban járási bajnoki címet szerzett, míg a tekézők (akik szintén a sportegyesülethez tartoztak) 1962-ben járási első, majd megyei negyedik helyezést értek el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1976-os csapatkép

Álló sor: Edző ???, Nyíri Miklós, Czinkotai István, Papp Ferenc, ???, Péli László, Racskó Pál, Polonkai Sándor, Szikora János elnök.

Guggolnak: Gödény István, Harmincz Mihály, Szagri László, Vajda Károly, Bicskei Károly, Vásáreczki János.

(Aki a kérdőjellel ellátott személyeket felismeri, kérem jelezzen a cs.polyak@gmail.com e-mail címre, hogy pótoljam.)

Share this