• Kids autism treatment
 • Коррекция аутизма у детей в больнице тут
 • Bajnok a Táborfalva KSE felnőtt csapata

  Tisztelt Szurkolók!

  Összegzés

  Az elmúlt hetekben a Táborfalva KSE felnőtt csapata bebiztosította a bajnoki címét, így jogot kaptunk a megyei II. osztályba való indulásra. Ennek a sikernek az útját próbálom bemutatni néhány gondolatban.

  A tavalyi bronzérem után a célunk a bajnokság megnyerése lett, úgy gondolom, ehhez meg is volt a játékos állományunk, már csak jól kellett ezzel sáfárkodnom. Igaz, távoztak nyáron a csapatunktól hárman, de visszaigazolt hozzánk Csordás Zsolt, Tóth Martin, Németh Attila, Dézsi Dániel és Petrik József. Mint utóbb kiderült, ebből csak három játékos tudott játszani tartósan, de a keretünket elég erősnek éreztem így is.

  Jó rajtot vettünk, az első három fordulóban győztünk, majd jött a Nagykőrös II. elleni vereség, ahol elkezdődtek a határ menti helyzet miatt a hiányzások. Ezen a mérkőzésen csere nélkül, beteg játékossal kellett volna helytállnunk, sajnos nem sikerült. Még a sebeinket nyalogattuk, amikor újabb nehéz ellenfél, a Ceglédbercel jött hozzánk, ahol az ősz legjobb meccsét produkálva nagy nehezen győztünk. Sajnos a következő mérkőzésen, Újszilváson méretes - négygólos- zakót kaptunk, ahol már általános lett a létszámhiány. Ekkor még nem sejtettük, hogy a szezonban ez volt az utolsó vereségünk. Az őszt innentől kezdve csak győzelmeket szerezve vittük végig, volt közte könnyebb, nehezebb is, de végül az élen találtuk magunkat az idény felénél. 

  A téli felkészülés első lépése a létszám növelése volt. Visszaigazolt hozzánk Karlik Martin, Szeibert Zoltán és Lambisi János, illetve új igazolásként jött Kovács Máté és Veszelszki Gábor, aki már ifjúsági korban szerepelt nálunk. távozott csapatunktól Petrik József.

  Szerencsére tavasszal már nem lett a határokon válságos helyzet, így könnyebben tervezhettem előre. Most nem a létszámhiány, hanem a létszámbőség okozott időnként fejtörést, igyekeztem korrektül kezelni a helyzetet, remélem sikerült. 

  Győzelmekkel kezdtük a tavaszt, igaz, a második fordulóban Kakucson a végén rúgtuk a győztes találatot, ez egy nagyon értékes három pont volt. Utána két sima diadal, majd a jött a Nagykőrös elleni rangadó. Azt mondtam, ha a "Kőrös", "Bercel" és "Szilvás" ellen hét pontot szerzünk, akkor már elégedettek lehetünk. Kiegyenlített játékot hozott a rangadó, de végén hárított büntetőnek köszönhetően örülhettünk az egy pontnak is. Ezt sikerült pozitívnak felfognunk, ebben a helyzetben ezt sikernek kellett tekintenünk, így a Ceglédbercel ellen nem voltunk annyira görcsösek. A legjobb hangulatú mérkőzés volt a "Berceli", a sok néző motivált minket, meg is lett a három pont. A hazai "Szilvás" ellen meglepően simán nyertünk, így az áhított hét pont meglett. Mi gyakorlatilag a komolyabb rangadókon túljutottunk, a riválisainknak még több hátra volt. Hol könnyebben, hol nehezebben, de gyarapítottuk a győzelmeinket, míg a mögöttünk állók egymástól vették el a pontokat. Szépen lassan hét pontra növeltük az előnyünket, így két fordulóval a vége előtt "Dánoson" bajnokok lettünk egy nagyon nehéz mérkőzés után. A záró forduló után tíz pontra nőtt az előnyünk és Tarnóczki Tibor személyében a gólkirályt is mi adtuk 43 góllal.

  Hosszú menetelésen át jutottunk el ehhez az eredményhez, amely megmutatta, hogy sok mindennek össze kell jönnie, hogy harminc mérkőzés után első legyen egy csapat. Az erősségünket szerintem az adta, hogy alig volt hullámvölgyünk, a nehéz pillanatokban is mindig volt valaki, aki villant egyet, időnként gyengébb játékkal is tudtunk győzni. Egységesek voltunk, még a nehéz időszakokban is, mondhatni, egymásra találtak a játékosok, igazi közösség alakult ki. Amennyiben ezt a szemléletet át tudjuk vinni a magasabb osztályba, akkor ott is lehetnek sikerélményeink.

  A játékosokról

  A kapus

  A kapuban Máté Róbert kimagasló teljesítményt nyújtott, egy-két hibától eltekintve magabiztosan, a szezonban több bravúrral, büntetők hárításával segítette a csapatot, ezért kapott tőlem különdíjat.

  A védők

  A középhátvéd Deák Ferenc volt a stabil pont, ezt évről-évre bizonyítja, az ő irányításával masszív ez a csapatrészünk. Tóth Martin az ősszel állandó tagja volt a védelemnek, jól végezte a dolgát, sajnos a tavasszal kiszorult a kezdőből. Szabó Ödön kiegyensúlyozott idényt tudhat maga mögött, biztos pont volt a védelmünkben. Szeibert Zoltán télen jött vissza hozzánk, magabiztosan játszott végig, jobb szezont produkált, mint amikor először volt nálunk. Keserű Imre a rutinjával többször okozott kellemes meglepetést, még gólra is futotta neki az idényben. Szőrös Lászlónak és Csordás Zsoltnak bő húsz perc jutott, ők sérülés miatt nem léptek később pályára.

  A középpályások

  A szélén Szénási Pál a tavasz második felére nyújtott jobb teljesítményt, neki az önbizalmát kell helyre tenni. Lambisi Christian sokat robotolt, voltak jó mérkőzései fontos gólokkal, talán több szerencsével több sikerélménye lesz. Halupka Gergő csak a tavasszal járt rendszeresen, jó a munkabírása, hozta a tőle elvárhatót. A csapatkapitány Bagyinszki Lóránt ősszel kevesebbszer tudott velünk lenni, ez sajnos hatással volt a teljesítményére. Tavasszal már javult a helyzete, ekkor nem a góllövésben jeleskedett, inkább a védekezésnél láttuk előnyét a gyorsaságának, amelyet kiválóan megoldott, neki is a szerencséből idén kevesebb jutott. Németh Attila stabil tagja a középpályának, jó védekezése mellett még fontos gólokra is futotta erejéből. Terebes Attila rutinos játékos, nagy a munkabírása, ős is ért el fontos gólokat. Bán Norbert ebben a szezonban is bizonyította, hogy képes stabilan jó teljesítményre, a 19 gólja mellé 30 gólpasszt is jegyzett, ezzel kiérdemelte tőlem a szezon legjobb játékosa díjat. Revák Sándor a rutinjával tudott sokat segíteni a középpályán, jó az öreg a háznál! Karlik Martin a tavasszal igazolt vissza, több poszton is bevethető volt, jó teljesítményt nyújtott. Veszelszki Gábor szintén a tavasszal kezdett itt, sajnos nagyon korán megsérült, de hasznos tagja lehet még a csapatunknak. Lambizi János is ebben a félévben jött vissza, jók a képességei, csak a saját dolgait kellene rendbe tennie. Gombár Ferenc néhány mérkőzésen kisegített minket az ősszel, amelyeken létszámgondokkal küszködtünk.

  A támadók

  Tarnóczki Tibor volt ennek a csapatrésznek a húzóembere, 43 góljával gólkirályi címet nyert, ebben az évben kimagasló futballt mutatott be. Volentér Dávid 20 gólig jutott, a kapu előtti szituációkban kivételes képességekkel rendelkezik, van még benne rejtett tartalék. Doricsák István inkább ősszel volt hatékonyabb a támadásoknál, tavasszal a rutinja miatt a védekezésnél volt rá nagyobb szükség. Kovács Máténak ez volt a beilleszkedési féléve, amely jól sikerült.

  Bízom benne, hogy egyben marad a csapatunk, ha már közösen elértük ezt a sikert.

  Évzáró, éremosztó

  Megtartottuk az ilyenkor esedékes éremosztó gálamérkőzésünket, amelyen az érmek, serleg mellett a különdíjakat is átadtuk. Köszönetünket fejezzük ki Táborfalva Nagyközség Önkormányzatának, Tóth Bertalan polgármester úrnak és a Képviselő-testületnek, hogy támogatták a csapatunkat és a fejlesztéseinket. Köszönettel tartozunk Richlik Istvánnak, aki a TAO pályázatainkhoz nyújtott támogatást, illetve Halupka Miklósnak, aki évek óta segíti az egyesületünket. Valamennyi csapatunknak egész évben biztosította az ásványvizet az Aprajafalva Bt., ezúton is köszönjük.

  Gombár Ferenc az egyesület elnöke emléktárgyat kapott a táborfalvai futballért végzett áldozatos munkája elismeréseként. Elnökünktől egy szurkolói Magyar válogatott mezt kaptunk Marton Tamással, ő az utánpótlásért végzett kimagasló teljesítményért, én meg a felnőtt csapattal elért siker alkalmából. Külön köszönjük Szőrös Lászlónénak, Dibák Józsefnek és Keserű Imrének, akik egész évben a csapataink háttérmunkálatait végzik.  

  A ceremónia után egy ebédre látta vendégül a csapatunkat és a szurkolókat Gazsik András, Vörös Edvárd, Janik Zoltán és Páll Levente, nagyon köszönjük a finom pörköltet. Megvendégelte a csapatot sörrel Papp László, Vajda Martin, Kun Béla és Dibák József, köszönjük nekik is. Vásáreczki Sándortól labdákat kaptunk ajándékba a bajnoki győzelmünk alkalmából, amit köszönök a csapat nevében.

  Köszönettel tartozunk a szurkolóinknak, akik egész évben biztatták a csapatunkat, a következő szezonban még nagyobb szükségünk lesz rájuk. Most egy rövid pihenő következik, utána megkezdjük a felkészülést a megyei II. osztályra.

  Share this